Senaste inläggen

I går kväll hade bruks en lossas tävling i lydnad och jag ( Kerstin ) och Chilla gick. Det var första gången för oss båda men jag var inte nervös men chilla bara tittade efter Conny. Vi får gå och gömma oss om vi skall vara uppe båda två på tävlingar tror jag. Först var det platsliggningen, där blev det 10 fast hunden bredvid gick upp hon är så duktig, sen var det tandvisningen 9 att hon inte kan sitta still.

Vi hade start nr 6 så vi satte in henne i bilen igen å tog ut henne när det bara var två starter kvar. Linförheten gick så där hon kan mycket bättre där blev det bara en 7.sen läggande fick jag DK vet inte vad jag gjorde för fel kanske vände huvudet för mycket? 8,5 .Inkallningen fick vi 9 och Dk gjorde något med vänster hand tydligen, ställande gick hon några steg 7. Apporten är hon inte klar i så där blev det en 0 hon bara puttar på den med nosen.

Hopp över hinder blev 9,5 och helheten 9 så hela 160 poäng, synd att det inte var en riktig tävling Chilla är ju bäst. Det var riktigt kul så det blir att anmäla till fler tävlingar om det går så här bra, behöver finslipa både på Chilla och på mig jag måste stå still med alla händer och huvud. Läger in lite bilder på lossas tävlingen å dommarprotokollet.


Nu har Chilla blivit 1 år å mer vild än tam. Fast världens bästa lydnads tjej på plan när hon vill. Är lite ängslig på  platsliggningen men det kommer väll, apporten tar hon inte ännu men när vi kastar ut den så kommer hon in med den ialla fall. Har varit uppe på bruks för första gången när dem skuter å hon reagerade inte när hon var en bit bort så det kommer nog att funka bra på MH.

Har hållit på med trädgårdsslänten nu snart i ett års tid å man kan se snart ett färdigt resultat det är bara lite jord, lite bark å några blommor till så kanske till sommaren är den färdig. Ska även olja in trappen å balkongen i morgon. Å Conny ska dömma landslagskvalet i boule i morgon hoppas att det blir lite sol i allafall.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 17 april 2009 15:26

Chilla har precis varit hos veterinären å hon har kennel hostan, inga hund kontakter här inte sa dem.Vi som höll på som bäst med platsliggning som vi skulle ha övat varje tis och ons men vi får väll se hur länge hostan håller i sig. Man blir lite besviken när man är inställd på att träna intensivt dessa veckor som är kvar till tävlingen den 29/5 och30/5 men vi får väll  ta det som det kommer. Hon är våran lilla sötnos ändå om hon inte klarar grenarna ,bara hon har kul.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 10 april 2009 15:43

Ja då har Chilla varit på sin första utställning å kanske den sista nä vi får öva lite mer på trav och på att stå tror jag . Tandvisningen gick ricktigt bra imponerad!!! Chilla tävlade i juniorklass där det var en hund till. Först tittade dommar (Helen Fuber skall komma ihåg detta namn) på Chilla och vi fick ett blått band och sedan tittade hon på den andra hunden  som också fick ett blått band i 2 minuter var. Ingen plasering vem som var snyggast av dessa två eller mot hanen. Vi förstod ingen ting  Vi kom alla två. 375kr anmälningsavgit, conny 120kr inträde rosett 90kr fika 70kr katalog 50kr allt detta för bara 2 fnuttiga minuter där hon inte kan dömma den finaste hunden på. Men det var kul å se alla dessa stilar som hundägarna har för sig före å i ringen.

Skannade in utlåtandet så ni får läsa det mesta var väll bra förutom travet och ståendet. Chilla älskar i allafall att posera framför kameran.

Var uppe på bruks nu i kväll å övade få fotgående ,kontakt och halt. Sedan övades det vänster svängar å detta godis kommer jag nog att slopa helt hon sitter för långt fram ,följer bara efter handen jag blir helt tokig å ska man trycka henne backåt med godis i hand för att hon ska flytta på rumpan så sitter hon bara på rumpan med tassarna i luften  så detta måste vi öva på Platsliggnigen klarade hon rätt bra efter andra gången vi körde för jag lysnar tydligen inte. Vi har väll gått för fort fram så nu börjar vi från början i gen. Å Chilla är världs bäst ändå i våra ögon

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 19 mars 2009 16:24

I dag har vi varit i Stockholm inne i smeten. Först åkte vi pendeltåg, först var det lite läskigt men Conny haffade upp oss vid tågstation så Chilla var rätt lugn men de vita mjällfjuna dök upp ändå. sedan gick Conny av å vi fortsatte in till stan där vi bytte till tunnelbana den var lite läskigare men Chilla är ju en tuffing. en anorlund miljö så hon höll sig tätt intil mig så fotgåendet blev mycket bra. Sen när vi kommer till en butik som ej är en mataffär så kommer den där JÄKLA skylten upp Ej hund i butiken jag blir tokig alla inrednings butiker där Simon & Tomas får gå in med deras hundar, Det har gått till överdrift, får man ha barnvagn in så får man ha hund med in tycker jag i alla fall.Chilla är ju våran lilla babis.


Conny var ju på första lydnadsträningen med Chilla och där övades första stegen till fot med mycket ögonkontakt å det har visat resultat efter första gången  tycker jag, platsliggningen var hon lite skraj för hon la inte ner armbågarna helt å är på spenn hela tiden men det får vi öva på.

Spa

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 5 mars 2009 11:08

Nu har vi kommit hem från Yasiagie ett spa i Nacka utanför Stockholm. Det var väldigt fint och skönt men maten var tyvärr inte i vår smak. Konstig smak på såser å den där Sacke var väldigt äcklig. Men sushiskolan var väldigt kul och lärorigt och även te skolan var intresant med grönt te. Badet var halt underbart , badade i - 5 grader utomhus och + 40 grader i polen häftigt med all ånga men iskallt var det innan man kom i poolen. Tvagningen var också häftig man skulle slänga vatten ur en trä butälj på sig  och desto fler gånger man gjorde detta så skulle man få en inre ro. Det togs också massage den var fruktansvärd men ändå skön. Här kommer lite bilder från helgen.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 27 februari 2009 12:10

Nu är Chilla anmäld til STOKK´s internationella utstälning som går i april vid Kista mässan i Stockholm. Det ska bli kul att få ett litet utlåtande på henne. Å nu är det stor träning på fotgående första lydnads träningen är den 17 så nu måste vi öva.

Ska på Stig Larsons film i kväll och i morgon bitti har jag fått en besiktningstid, bilfirman hade ju missat att besiktat den å på söndag var det körförbud på den så det var ju bra att de hittade en tid grrrr....

Men sen blir jag nog glad för sen bär det av till Hasseludden  där Yasuragi ligger en spa anläggning. Det ska bli så skönt.

Lite bilder från en promenad.

Presentation

Besöksstatistik

Fråga mig

0 besvarade frågor

Nynäs väder

Vädret Nynäshamn

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Omröstning

Tar ni hundägare upp efter er?
 Alltid, men har glömt påse någon gång men gått tillbaka och plockat upp senare.
 Ibland,inne i stan där folk går.
 Aldrig, det där får du ta med hunden.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se