Senaste inläggen

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 16 april 2010 17:40

Gick upp kl 4 å åkte till Botkyrka, mellan halvsex och halv sju skulle man komma med sin skott kärra och skriva vad som var bra med Bauhaus med 5 ord. Conny åkte till Brukshundsklubben där i Botkyrka det ska ju tävlas där i helgen för Chilla det gick ju åt pip svängen i torsdags i Haninge hon stack från platsen å trodde att en åhörare var jag men jag var ju hemma så tokigt det kan bli. När de hade tränat färdigt var det klart för lottdragningen, 10 st kunde vinna 10 000 kr var så jag hade till och med köpt en ny skottkärra för bara 99kr men tyvärr har vi ingen tur i dag heller skulle ha tagit med Connys mamma hon har ju tur jämt.

        


Hemvägen  blev vi avsläpta i Västerhaninge där tågen var instälda och försenade så vi sov båda två när tåget rullade.


I dag har det regnat haglat och solen har varit framme och värmt, å blommlådorna håller på att ta plats  


Men det är lite svårt att göra allt med höger hand, stygnen är borta eller närmare sakt de hade släpt då nu får ,   jag gå med lite större bandage så det läker bra.

  

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 11 april 2010 18:52

Nu är det bara 60 timmar kvar tills bandaget och stygnen skall bort har ju blivit opererad för karpaltunnelsyndrom i vänster handled denna gång, har ju kunnat gå på toa ialla fall men det är svårt att dra upp byxorna med vänster hand det går inte att böja så mycket för då gör det väldigt ont. får hoppas att det ser bra ut på onsdag så man blir av med det sedan är det bara att öva upp handen igen i en månad innan man är tillbaka till jobbet.


Var på klubben för första gången efter all snö . Det blev lite lerigt efter en stund å man kände kokorna under dojorna.

Vi hade en tränings tävlingdag där man kunde komma med sina problem och man fann lite lösningar som man fick öva på och sedan blev man i genom roppad i alla moment som en tränings tävling.

Chilla har mest problem med farten in så när hon skall in skall vi springa bakåt så hon får jaga oss vi får hoppas att det blir bättre.

Vi debuterade i 3:an  vid träningstävlingen. Det gick så där, Conny var ju å dömde SM skyttet i Boulen så jag fick ju köra å med mig har hon inte kört så mycket lydnad i vinter. Rutan får vi köra lite längre på när vi tränar och sitt i grupp får vi också träna lite mer på annars gick det väll hyfsat det får bli Nora som vi kör 3:an får hoppas att det blir ett Lp före bara i 2:an.

Men det som gick bäst i dag var när hon satt bredvid, hon var så snäll och tyst och även inne i klubbstugan var hon väldigt lugn och tyst, råder gått inför kelpie träffen.

Nu är det vår, satt å solade när Conny spelade lite boule ute. Så även denna blogg fick lite vårstädning och uppfrächning.

I går var vi å såg  

Det var 10 st Kelpie hundar från valpklass till Bruks/jaktklass det tog cirka 20 minuter, sen var det klart. Skulle titta efter en hane till Chilla men det var ju bara 2 st , å den snyggaste var Baloo från u. Suthensky´s Seduction
e. NUCH KORAD Busligans Bocca. Han var född 09/03 så få se om det är en blivande karl till Chilla nästa år. 

Baloo! Chillas blivande karl?


Det var även lite tillbehör till mässan. Köpte  bajspåsar och vittrings pinnar som var målade och filade kanter. Rulla ner till omröstningar och säg vad du gör.


Vi har även hunnit med att köra lite lydnad och varit olydiga.

Vi har tränat i en park där det är förbjudet för hundar att vistas i , det är ju så löjligt, ingen annan är ju där nu års. Det finns ingenstans att träna i denna komun förutom på bruks men där är det rätt mycket snö kvar. Det är till och med förjudet att gå en viss gånbana vid badplatsen till en annan del av nynäs, ska hundarna flyga eller. Som sakt vi tränar och går där endå man har ju uppsigt över henne.


Vi körde både 2:an och 3:an å det gick ricktigt bra  här är lite bilder.

                                                        

Vi måste nog börja att cykla med Chilla måste få upp flåset, hon är helt slut efter bara lite lydnad  

Conny har fått ytterligare ett klot sett (FBT La Franc Soft Black, 75/690) i födelsedags present. Nu ska han sjkuta alla av banan, men tyvärr så blev han läggare med dessa klot han träffade inte så mycket men la som en Gud, han får nog nöta bort den svarta beläggningen på dem, men efter några matcher sköt han bra igen. Lycka till .

Han fick även en prenumenation av tidningen King så nu ska han uppdatera sig på alla snygga märken och saker. Även några snygga stumpor följde med. Conny tackar för alla presenter och gratulationer ,      jag blev ju bara ett år äldre ,sa Conny.


Vi lyckades komma upp på söndags morgonen fast vi hade druckigt en del + att klockan ändrades.

Det var ju sista gången det var agility i ridhuset. Tränings tävling.

Vi gjorde upp en hopp bana först ,sen var det ban vandring. Chilla var jätte duktig hon rev bara ett hopp hinder. Det var det bästa lopp hon har gjort. Sen gjorde vi en gång till men det blev inte lika bra.

Sen byggde vi om banan till en agility bana och i pausen sprang Conny med Chilla och det gick hyfsat första gången, men Conny är lite förvirrad var han skall gå han brukar hoppa över ban vandringarna. Sen var det min tur att köra låsas tävlingen å då var det nog för mycket för Chilla hon lysnade inte så bra det blev många snurrar framför alla hinder.

Nu är det bara att vänta tills snön har försvunnit så vi kan åka upp på bruks å träna, ska anmäla Chilla till agility tävlingen den 22 maj i Nynäs, det ska bli intressant.          

Tittade även på den söta lilla Amstaffen den var så duktig och cool.


Ska försöka klura mig in på You tube så kanske det blir någon film på loppen, vi hade ju filmkameran med. 


Å nynäs doktorn ringde å sa att det tar tid.

Har fått någon svaminfektion I halsen tror dem, har haft medlet i över 10 dagar å det hjälper inte ett dug, bad om en remiss till hals specialisten i Haninge men de ville vänta till efter Påsk det tar tid.... Har ju bara gått ett halvär med denna hosta som har övergått i stop i halsen , får kräkas upp så man får någon luft. VAD ÄR DET HÄR FÖR SJUKVÅRD. 

 Å på onsdag så ska jag operera nästa handled, det är bara att hälsa hem har ont överallt. Ska igentligen inte klaga Conny fick dra ut en tand när han var till tandläkaren i dag. Hade han sagt det innan hade vi kunnat dra ut den själv det kostade 1300 helt hutlöst å inte fick han med sig tanden hem  

Ja i dag är det Connys födelsedag, har gjort ordning en liten hög med paket på bordet som han ska få när han vaknar han har också jobbat natt denna vecka så vi är lite slitna.  

Chilla har börjat att löpa så någon tävling blev det ej i dag i Märsta som det var tänkt få se om hon är klar med löpet den15 april då är nästa inplanerade tävling i Haninge måste ju klara LP:et snart är ju sugen att börja i 3:an nu till sommaren.

Blöjan har åkt fram å knasige jag glömde bort att hon hade den på sig när vi gick ut så där blev det en lite olyka men den gick ju å tvätta så nu får hon springa i hela lägenheten, hon tycker det är så tråkigt att vara instängd bakom kompost gallret. På bilden väntar hon på att Conny ska vakna, så hon kan överösa honom med grattis pussar.


Annars har det varit en lugn vecka det har ju börjat att smälta men det tar tid.

         

Det har börjat att smälta å när man satt utan för ridhuset i dag så kände man vår värmen strömma över ansiktet, det var så otroligt skönt, ville verkligen inte gå in i den råa kylan i ridhuset igen men dum som man är så ger man sig inte det var ju en bana kvar. Det gick lite lugnare i dag om man får säga att det går lungt med Chilla så är det bara en hundradels lugnare, hon har en sådan speed.

Fick lite hjälp med handlingen i dag å det är något jag måste öva på hur jag ska visa hur Chilla ska gå det är nog därför som hon snurrar hundra gånger framför mig innan hon gör nästa hinder.

Hon som hjälpte mig hade också kelpiesar så hon förstår hur snabba de är å hur viktigt det är med handling, vill tacka henne, om jag nu viste namnet på henne ,har så svårt med namn, har inte sett om hon har någon hemsida eller blogg hon har två kelpiesar och en tax får fråga nästa gång.

När träningen för agilityn var avklarad åkte jag å kollade på två hus som ska ha visning nästa söndag men vi är upptagna då å tur var väll det. För det första så hade jag printat ut en karta från hitta.se i går och när jag kommer på den väg den visade så sitter det en bom för denna väg vad snopen jag blev   . Gick ur å frågade några som gick på promenad om vägen å de sa att denna väg hade inte varit i bruk på 20 år, vad bra uppdaterad hitta.se var. Hittade tillslut det ena timmerhuset men med första annblicken på ytskicktet så åkte jag till nästa och efter många svordommar backningar återvändsgränder  och snövallar så hamnade jag inne i urskogen  frame vid det sista huset  jag skulle se utvändigt på. Tänk att ett sådant fint hus till insidan kan ha en sådan ful fasad kan man inte få båda . Det är väll bara att hitta en fin tomt å köpa sitt drömhus, det är bara att börja spara, fonderna hade ju gått upp med 0,05 %, början till miljonen.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 9 mars 2010 12:39

I lördags var det boule tävling i huddinge en kval till landskampen mellan Sverige och Finland, jag började att lägga allt bakom försökte men tyvärr så löd inte handen med hjärnan. efter cirka 3 matcher började det gå bättre och Conny som var skytt ,sköt som en Gud hela tiden han var asbra, synd att inte Markell var på plats så de konde ha tagit ut honom till landslaget direkt. Tyvärr fick han drass med oss som var så dåliga läggare, Våran andra grabb som la hade ej spelat på hela vintern så där var det också bedrövligt. Men vi klarade oss ur gruppspelet å vidare så vi fick 7 matcher totalt å det behövde vi, tyvärr kom vi inte bland de fem som fick åka till Findland.

Drack den nya Yoggi den var as god. Men mina fötter mådde inte så bra efteråt.

      Var på agility träningen i söndags som vanligt å Chilla var lite hetare än vanligt, hon var så hetsig å skulle ta alla hinder på en gång å gärna i den ordningen hon ville tyvärr fel ordning då.

Vi skulle låtsas vara funktionärer denna gång så jag satte in Chilla i bilen å satte mig å titta på en amstaff hund som är rätt duktig med förare. Banan var en agility bana med hopp, hopp, säck, hopp över A hinder , hopp m.m

När hunden kommer och skall över A hindret så flyger han så att han landar nästan vid nästa hopphinder det såg jätte läskigt ut men hunden var uppe igen innan man han att blinka det var synd att man inte hade kameran uppe då. Sen efter fikat i solskenet ute så skulle jag köra Chilla på samma bana, tänkte inte mer på det utan började å när vi kommer till A hindret så ser jag i ögonvrån jämte mig att Chilla flyger hon också hon landar rätt mjukt men har sågsån över hela sig men hon fortsätter och hoppar över nästa hopphinder å över gungan.  Hallååååå vad gör hon. höll på att sätta hjärtat i halsgropen när hon landade, tänkte att nu är det kört vi som har röntgat henne å allt. Men hon verkar helt oberörd över landningen. Körde en gång till men saktade ner henne innan A hindret så hon inte fick en sådan fart uppför å då gick det bättre. Man blir lite skakig efteråt.

De snackar om alla tävlingar man ska anmäla sig till men hur ska det gå får nog vänta lite till i sommar då vi har hunnit träna lite mer.           


Var på Stand up comedy i går kväll på Boulevarteatern i Stockholm med min jobbar kompis. Där fick vi oss ett gott skratt så nästan den vattenfasta maskaran rann. Det var både kända och okända standups som körde det nya och inte det råa som är lite omodernt. Det var rätt kul, såg ICA Ulf viste inte att han var komiker men han var rätt bra.

Han berättade om när han var till doktor å skulle kolla prostatan å ville vara annonym. Tyvärr så kände doktorn igen honom från Ica reklamen som Ulf å började att skämta lite så han tog tag i hons kulor å sa att dessa kontade 9,9kr kilot. Vi as garvade då å vissa kunde inte sluta  han var rätt bra. Kodjo var också bra sen kommer jag inte ihåg alla namn men det är värt ett besök där man fick ju en gratis mugg med popcorn.     

Ska försöka sova lite nu så jag orkar att jobba  i natt det är rätt svårt första jobb natten.


Av kerstin & Conny ek Carlsson - 1 mars 2010 16:47

Så har en vecka gått till med natt jobb, stress,förkylning, strjkande tåg , köldrekord och träning.


Tågen har varit för jävliga förseningar upp till 40 minuter så när man skall med ett tåg så kan man ta det som gick innan för det har inte gått ännu å sen har det varit 1 timmes trafik as jobbigt.

Skulle in till stan i måndags å tänkte ta 14:10 tåget , det var inställt fick ta 14:39 fastnade i västerhaninge och lyckades vara i centralen kl 16:30 det var ju mycket kvar av att shopa i affärerna när de flesta stänger 18:00.

Å vad utblockat det var med vinterskor, det var slut i varenda affär.

Lyckades hitta ett par vinter tjängor här i nynäs i lördags å dessa var för halva priset   i bland får man ha tur.

Apropå tur har köpt triss lottor nu en tid å vi har faannnn ingen tur det går liksom inte att vinna på dessa.


Sen har ju kylan inte undvikit Nynäshamn heller -24 grader var det en morgon.


Sen har det varit lydnad och agility träning i ridhusen. Det har gått rätt bra Försökte att vara lite nogrannare med kontaktfälten i agility hindrena.


Såg att jag var försenad med anmälningen till lydnads 2:an i Vällingby den 21/3 få se om Chilla kan få en plats endå ska ringa på onsdag å se , sen har vi anmält till Märsta 27/3 , Haninge 15/4 och Botkyrka den 18/4 i 2:an Ska försöka med ett LP i någon av dessa tävlingar,de verkar vara utomhus så få se hur mycket snö det är kvar då.

Vi ska till vetrinären på torsdag å ta röntgen på höfterna  hoppas att de är lika bra som sina syskon.

Lite bilder på en promenad och all snö som vanligt har jag glömt att hålla mobilen rätt.                  

Presentation

Besöksstatistik

Fråga mig

0 besvarade frågor

Nynäs väder

Vädret Nynäshamn

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Omröstning

Tar ni hundägare upp efter er?
 Alltid, men har glömt påse någon gång men gått tillbaka och plockat upp senare.
 Ibland,inne i stan där folk går.
 Aldrig, det där får du ta med hunden.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se