Senaste inläggen

Det var länge sedan jag bloggade lite å mycket har hänt.

Förra helgen Tävlade jag och Chilla i Agility där vi kom 7 :a med 20 hinderfel så jag är så glad att vi inte diskade oss, i hopp därimot så blev det för många fel så det blev det en disk.

Jag själv var funktionär så när jag hade suttit å kollat på smål och medium i funktionärsstolen så var det banvandring i 10 minuter.

Sedan när det var våran tur in på banan tänkte jag hur faann gick banan. Jag kanske bara skulle ha tagit ett lopp.

Ska tävla nu på lördag i Solna sundbyberg å då blir det en riktig tävling i Nynäs fick dem ju inte tag på någon dommare. Så mätning blir det nog då så man får nog vara där lite tidigare.


Conny har spelat boule båda helgerna som har varit å det har väl gott hyfsat, han vann B finalen i stockholm boule festival i lördags med Daniel, å Håkan från Kajutan Boule. Å till och med  jag har ju rört kloten  men jag måste nog öva lite mer imellan åt, men jag är ju ingen tränings mäniska.


Jag har även hunnit med att göra en fest uppsättning i lördags  hon blev nog snyggare än bruden ,har inte hunnit ladda över bilderna ännu ,sen så  hann jag med  å köpa några tomat plantor och gurka på trädgårds föreningens dag det är så bilitg då.


Å i går så tävlade Conny med Chilla i nynäs å de fick 261,0 poäng i lydnads 3:an ett FÖRSTA PRIS å inte nog med det de vann ju hela tävlingen så nu har vi tre pressent kort ska höra med folksam vad man gör. Får kanske sälja ena.


I kväll ska vi åka å titta på lite hus som är tillsalu å sedan bär det av till jobbet igen så snart är det helg igen. Ska se om jag hinner ladda över lite bilder under veckan som kommer. Ni får nöja er med en sommar bild med Chilla vid havet.

  


Chilla har gått ner till 17,7 på dessa intensiva dagar i både skog å agility hinder.

Conny å jag har varit på valpträff med Chilla i Kumla, där fick hon träffa Chip som hade fått kontroll på sin kropp sedan förra valpträffen för ett år sedan. Han har blivit tjänstehund, mycket duktigt av Bengt som förare även åsa har gjort framsteg med honom i agilityn där han gör supersnygga ingångar i slalom. Sedan var det Cocos hon missade tyvärr spåret till tjänstehund så Janne får ta nya tag med henne i höst. Hon har också blivit en snygg liten dam.

Billy-Boy är den snyggaste av syskona förutom Chilla förstås , han klarar det mesta så med lite träning av Inger så kommer det nog att bli bra. Sedan har vi den rabiata systern Ebba som tyvärr inte går ihop med så många. Anna å Chistoffer får ta nya tag å kämpa med kontakten på dem med andra hundars närvaro.

Tyvärr var vi inte snabba nog att se när Ebba retade Chilla bakom kompost gallret å Ebba hade tydligen lärt sig att om man puttar på gallret så kommer man in så Chilla fick kompostgallret över sig å Ebba attakerade henne som tur var fick Anna tag i Ebba så Chilla kunde fly till Conny, det är väldigt otäckt när det händer sådana saker.

Tyvärr kunde inte Dexi och Cico komma så vi får hoppas att de kommer nästa träff.

För utom alla insedenter, Pipin blev lite skadad av ett hopphinder i agilityn hoppas att det läker ihop bra, så har det gått rätt bra vi har spårat där Chilla gick 2 spår som hon gick jätte bra även pinnarna blockade hon riktigt bra, Carina som hjälpte oss med träningen gav några bra råd inför 3:ans lydnads moment och agilityn stöttade Åsa med nogra bra tips. Gick även en patrullerings sträcka med alla hundar å Chilla visade väldigt bra markeringar tycker vi.

Uppletade sakerna var det lite värre med får öva med okända saker framöver.

Men uppletande i skogen gick väldigt bra. Vi  är fortfarande lite trötta efter en sådan rejäl helg.

Onsdag träningstävling lydnad-agility

Torsdag tävling Nora 194,5 poäng missade rutan som var på 30 meter 

Fredag lydnad å spår

Lördag patrull agility

Söndag Budföring uppledande i skog 

Å i kväll ska Conny köra med Chilla på agility kursen, jag ska börja jobba efter en 5 veckors sjukskrivning hur ska det gå å natt är det också.

Här kommer det ca 50 bilder från helgen.

Tack alla som var med ,med både tips och ideer. Måste ha receptet på annanas kakan Inger. Den var så god.

 

                                                                                                

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 8 maj 2010 18:37

Chilla har gjort debut i 3:an hon fick bara 166,5 poäng. I  Höst rusket.

När hon hade gjort inkallningen med ställande och läggande så var det dags för rutan men i stället för rutan sprang Chilla mer mot skyltarna med ställandet och läggandet . Så vi måste nog träna på vad rutan är för något eller sätta henne mer snätt åt vänster för hon har en tendens att sticka åt höger.

Hörde att Conny fick välja apporter å han såg inte att det var den tunga metall apporten hon skulle ta men skit samma hon ska ju ta den ändå, hon gick bara fram å nosa, får träna mer på att inte dalta med henne på träning så det blir som en tävling, mer stelhet.

Å när hon skulle göra vittringen så tar hon rätt pinne men tappar eller bara lägger ner den 3 meter framför Conny så tre moment som hon nollar i.

På måndag ska vi ha träning då ska vi köra lite tränings tävling , så vi får öva lite då.

Men Conny var faktist ricktigt nöjd ändå han var lite sur på dommaren för på fjärrdirigeringen så kanske hon gick fram en halv hund längd men hon gjorde snabbt alla komandon å fick en 5:a medan en annan hund fick en 6; med 3 DK på alla komandon så han för stod inte varför Chilla fick lägre poäng när hon klarade det snyggare.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 7 maj 2010 20:10

Grattis Chilla på 2 års dagen och alla hennse syskon. Vad tiden har gått fort, det var ju nyss vi hemtade hem henne. Det har gott många leksaker och ben å även denna dag blev det några. Hon fick en boll som hundar kan se klara färger på har ju hört att de bara ser i svart vitt men lite nyanser ser de har jag hört nu blev ju lite ledsen när de inte kan uppfatta alla dessa färger som finns.


Vi har även hunnit med en Kelpie träff här uppe i Uppland som gick av stapeln förra lördagen ute i Nacka Bk, vi var 10 st som gick en tips promenad och gjorde ett uppletande med alla möjliga leksaker.  Det var lite dålig uppslutningen men de som kom hade runt 3 kelpie hundar var så det blev en del hundar ändå.

Och i söndags gick Chilla och jag på första kurs tillfället i agility handling från kl 9:00 till kl 16:00 tror ni att hon var slut sedan på kvällen, både hon å jag snarkade i soffan.

Conny var i väg å spelade DM i Boule å han lyckades ta hem silver medaljen i 08DM Singel 2010, det var as bra tycker jag han fick ett uppslag i världsbladet ( Nynäsposten) så nu har en kändis också. Han är så duktig.

Få se om han vill spela med mig på söndag då vi ska spela totempolen i Stockholm i ös regnet det ska bli kul  .


I morgon blir det debut för Chilla att tävla i 3:an i Skogås, men vädret ska inte bli kul så vi får se hur det går, hon har börjat trilskas med inkallningen med ställandet och sedan fjärr dirigeringen går hon fram några steg.


Jag själv ska stå nere i svandamsparken med ett lite tält med några från Kajutan boule klubb å presentera denna sport. Vi är ett 40 tal föreningar å det hade varit jätte kul med sol få se om de kommer några som vill prova på får väll gå till brukshunds klubben de ska ha en uppvisning på senen.


Här kommer ett ax plock av den gångna veckan.

                        


Har även hunnit med att göra fint på balkongen.

       


Chillas födelsedag!!!

                   


Conny vann silver i DM Singel i Boule

    

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 27 april 2010 18:00

Har hittat en ny hemsida få se om den är lätt att skriva i och lätt för alla och hitta, har 1 månad att prova, får även undersöka vad det kostar sedan.Gå järna in å titta men jag kommer att uppdatera denna blogg också, skriv järna vad ni tycker. www.123minsida.se/chillaboule
I dag har vi kört lydnad på Kvarnängen å bara efter några moment så började tungan att hänga på Chilla, skall höra med dommaren om man får ha vätske kontroll på lydnadstävlingar.
Conny har börjat med momenten i 3:an å den 8 maj blir det nog första tävlingen i 3:an i Skogås.
Det var bara 15 grader varmt så nu måste Chilla få upp flåset.

Jag (Kerstin) var och cykel tränade lite i kväll, stannade till vid gröndals viken där det är en parkering med en rondell med gräs. Skulle bara provosera lite.
Hade Chilla koplad å jag han inte ens ta fem steg så kommer en kärring ut å gormar att där är den där killen med tjejen som var här förra veckan, jag fortsätter att gå fot med Chilla och kärringen stänger igen dörren med en smäll.
Det är så kul att gamlingar kan sitta å titta ut hela dagarna å när de stör sig på något går dem ut å gastar.
När Conny körde förra veckan där kom hon och hennes gubbe ut å gastade till Conny att de inte får träna hund där på gräsmatten men asfalten går bra, hur sjukt är det.
Rondelen med gräset är ca. 50 meter från deras hus, det är en almän plats så där får vi gå å där kommer vi att träna mycket hund, ska nog tipsa alla på bruks att gå förbi där och göra en plats liggning kanske.

I morgon bitti ska jag till hals specialisten efter mycket om och men. Hostan å knölen i halsen är ju fortfarande kvar efter ett halvårs igäl hostande med kvälvningar. Ska bli intresant å höra vad denna docktor kan gissa sig till.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 25 april 2010 22:16

 

Conny var å tävlade i dag igen här i Nynäshamn, det sista jag sa till honom var att han skulle vinna , och det sista jag sa till Chilla var att hon skulle vara duktig.

å mycket riktigt så tog de hem hela vinsten med 174 poäng med avslutning i 2:an.

Chilla vann en snygg pokal och ett present kort på Folksam i ett år så nu har vi två present kort som vi kan utnyttja nu i slutet av maj av ett värde av 40 000 kr i Vetrinärvård,   jävla bra priser man får här i Nynäshamn. Jag vann ju i höstas med Chilla där av 2 present kort.

Jag tycker att det är konstigt att inte fler anmäler sig till våra lydnads tävlingar när de har så bra priser. Men tur har vi i alla fall, nu är det bara att öva in treans alla moment till den 12 maj i Nora det är ju bara typ 18 dagar kvar . 

Ska även anmäla till  lydnads klass 3:

Bro 21 maj


Nynäshamn 30 maj


Södertälje 6 juni


Agility ska det anmälas till :

Nynäshamn 22 maj


Ågesta Stockholm 5 juni


Sedan är det en Agility Handlings kurs som jag och Chilla skall gå så det är fullt var enda helg nu.


Av kerstin & Conny ek Carlsson - 18 april 2010 15:05

Chilla var å tävlade i Botkyra i dag. Conny åkte själv å han ringer efteråt och skriker å gormar att hon är så dålig och att hon tappade apporten på vägen in, sen tar det as lång tid innan han kommer hem. När han kommer hem så har han någon kartong med sig å jag fattar ingen ting.

 När jag ser bakelsen så står det LP på den då går det upp ett ljus.  


Chilla har äntligen klarat LP2:an så skönt, men det var på håret 160,5, så på söndag när han ska tävla i Nynäshamn så det bara att köra som vanligt, han behöver inte vara så nervös. det är ju bara en försäkring som man brukar tävla om i ett år.    

Presentation

Besöksstatistik

Fråga mig

0 besvarade frågor

Nynäs väder

Vädret Nynäshamn

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Omröstning

Tar ni hundägare upp efter er?
 Alltid, men har glömt påse någon gång men gått tillbaka och plockat upp senare.
 Ibland,inne i stan där folk går.
 Aldrig, det där får du ta med hunden.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se