Senaste inläggen

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 6 oktober 2008 12:05

Jaha då har det varit sista gången på valpkursen. chilla kunde mycket innan valpkursen men det har blivit bättre kontakt, hon kan sitt, ligg, stanna kvar, man kan gå runt 20 meter när hon sitter å stannar kvar sedan är det inkallning å då skuter hon i väg å sitter så fint vid sidan när hon kommer in en 10 poängare, kan även ligg å stanna kvar  när man går ifrån (platsliggning). Sen kan hon snurra, tass puss på kund, även fotgåendet blir allt bättre man får nästan inte ge henne godis för då går hon bara efter händerna så det blir bara beröm med rösten då blir det som bäst det blir någon frolic bit vid sluttet av träningen.

Sista gången på valpkursen var det uppletande i skogen. Det tyckte hon var roligast hon klarade uppletandet på ca 30 meter. Sedan fick de prova på agility tunneln den har hon provat på flera gånger å den älskar hon ju, även säcken, A-hindret, balans hindret å bommen klarar hon. Ska börja på Agility grundkurs i morgon så det ska bli kul för Chilla

Hon har även blivit en myggsnappare. Det roligaste var när det satt en mygga på väggen, hon for med nosen in i väggen den blev en aningen mindre (skämt).

Chilla den mest vältränande i kullen på 10kg

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 18 september 2008 18:11

I går när jag lämnade chilla i bilen när jag skulle gå in och handla så låg det en hel banan i bilen tänkte att denna kan hon ju inte röra så jag lät den ligga kvar. Men när jag kom tillbaka efter en 20 min så var bananen borta med skal å allt letade i hela bilen men hon hade ätit upp en HEL BANAN inte undra på vad som kom ut i morse då. Ska på tredje valpkursen i kväll det är ju regnoch ruskväder så få se om hon vill lära sig något har lite köttbullar med.Hon väger 9,6 kg (efter bananen). Här kommer lite roliga bilder på Chilla i det blivande trädgårdslandet.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 5 september 2008 18:52

I går kväll åt jag ( Kerstin) och Chilla Kräftor och smulpaj med vaniljsås hon blev helt tokig. Det var så gott tyckte hon. Undra om hon går upp nu hon är ju minst av dem alla i kullen verkar det som. Sedan såg vi ett rådjur och den skällde hon åt ordentligt. Ska tina upp lite köttbullar till i morgon då vi ska ha med gott godis till valpkursen.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 2 september 2008 21:10

Ja så är det september gud vad tiden går fort nu är ju Chilla nästan 4 månader.Vi gick på en ludnads kurs i går med Lennart Nordlander som hunddressör. Det gick väll så där man skulle rycka i kopplet om hon inte lyder men vi får väll se om vi går fler gånger. Det är valpkurs på lördag det skall bli kul. Hon kan redan sitt, ligg, lite inkallning , stanna kvar å sedan har hon nog gått igenom alla agility hinder å hon vill bara mer å mer. Men hon är lite dålig på att lysna när man vill ha in henne från lek så vi får nog öva lite. Bitandet är lite mindre och någon tand har hon tappat så vi får hoppas att det inte blir lika vassa när de nya växer ut. Hon är så got som rumsren men hon säger inte till så vi får kolla klockan lite extra. Sedan blir det lite rabiata utfall på kvällarna.

Hon har lekt med grannens mammas hund Shiba och det är världens snällaste hund nästan för snäll när Chilla går på så hårt. De andra grannarnas hundar går också bra fast de säger ifrån lite mer.

Så semester - skall pynta i trädgården, sätta upp en kökslampa,höst städa, m.m vi får se hur mycket jag hinner. Ska ju försöka hinna med att lämna Chilla ensam hemma nåra timmar också tiden går ju så fort.

Var i dag på Floting det var en skön upplevelse man till och med somnade i saltvattnet.I dag fick hon en ny bädd å den har hon sovit och gosat i hela dagen lång.


Här kommer lite sköna bilder på den lilla krabaten på 8,4 kg.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 10 augusti 2008 19:03

Nu har det gått en till vecka och Chilla har blivit lite större . Lite mindre bitig mot alla hon hälsar på men ännu är hon en Piraja hemma när hon har för mycket energi i kroppen.

Har gått lite längre promenader och då har hon blivit en liten fegis när hon inte känner igen sig men med lite godis och lite pushningar så går hon glatt med. Grisöronen är fortfarande en stor favorit så där är redningen när pirajan kommer fram. På tisdag skall vi gå på någon föreläsning om hundar på ett kafe utanför Nynäshamn, han skall ha föreläst för Cesar han som kan prata med hundar från TVn, få se om det är intresant vi skall även lämna henne till Connys mamma denna vecka då vi båda skall jobba dag, få se om hon orkar med Chilla. Har anmält oss till valpkurs den 6 sep det skall bli kul.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 1 augusti 2008 11:38

veterinären gick gättebra de är så vänliga i Haninge Djurklenik. Ett litet stick i nacken så var vaccinationen över redan 12 veckor tänk vad tiden går.

Hon går redan fint i koppel  och när vi ska ut så sätterhon sig ner å väntar på att få på sig kopplet hon har en sådan bra ögon kontakt, Å sedan så äter  å äter hon allt som går det ända hon har spottat ut är ärtor men vatten melon är nog det godaste nu i värmen.

Vi har provat lite inkallning, leta nalle i lite högre gräs och letat godis och Grisöron, hon blir nog en gris när hon blir stor fast många tror att det blir en pitbull  för hon får sina rabiata fnatt i bland. Vi har köpt en leksaks tunnel  som jag provade i morse när det inte var så varmt. Det tyckte hon var skoj att gå in och ut i men gud vad vi svettades efteråt nu ligger vi i en pöl och svettas här på hallgolvet och väntar på regnet tråkigt nog.

Av kerstin & Conny ek Carlsson - 28 juli 2008 11:48

Nu är vi hemma igen från Boule-Sm i Borås jag och Conny spelade mix dubbel å kom som bäst på 33 plats av över 250 lag så det är rätt så bra hade det inte varit denna värme så hade det nog gott bättre.

Chilla har klarat det förvånadsvis bra hon har träffat massor av hundar som hon först är lite rädd för men det skall ändå nosas och tillslut så är leken i full gång. Å alla skall fram å klappa å påpeka är det en shäfer, nä det är en kelpie säger vi,  å så söt den är  och då får de ett hugg i näsan av chilla dessa vassa tänder. Hon är lugn och sover och äter på dagarna men framåt kvällningen efter åtta blir hon en varulv, ska bita i allt får spel å kutar runt i alla rum 100 gånger, hon får fnatt,  i natt har vi inte sovit många timmar hon är hopplös på kvällarna. Men hon är så underbar ändå.

I dag skall vi till veterinären å få vaccinationen undra hur det skall gå?

Här kommer några sköna bilder från semestern.

Semester bilder

 Det är inte alltid man har rätt på vad som är upp och ner här kommer lite fler bilder från Nickstabadet.

Presentation

Besöksstatistik

Fråga mig

0 besvarade frågor

Nynäs väder

Vädret Nynäshamn

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011
>>>

Länkar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Omröstning

Tar ni hundägare upp efter er?
 Alltid, men har glömt påse någon gång men gått tillbaka och plockat upp senare.
 Ibland,inne i stan där folk går.
 Aldrig, det där får du ta med hunden.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se